LOGIN

PAD - Polita de asigurare impotriva dezastrelor naturale

 

 

 

Polita de asigurare impotriva dezastrelor naturale – PAD are drept Asigurator PAID (S.C. POOL-UL DE ASIGURARE IMPOTRIVA DEZASTRELOR NATURALE) si se emite numai de catre asiguratorii autorizati de catre PAID, doar in sistem electronic.

 

Riscuri acoperite

 

Polita de asigurare impotriva dezastrelor naturale - PAD - acopera pagubele produse constructiilor cu destinatia de locuinta pentru riscurile de catastrofe naturale, respectiv :

cutremur de pamant (miscare seismica brusca a scoartei terestre, orizontala, verticala si/sau de torsiune, datorata unui dezechilibru fizic produs in interiorul acesteia, avand origine tectonica, vulcanica sau de prabusire; dauna ca urmare a unuia si aceluiasi cutremur de pamant cuprinde daunele cauzate in timpul unei perioade de 72 ore consecutive);
alunecare de teren (miscare lina a terenului cauzata de miscari tectonice sau de eroziune naturala);
inundatii (acoperirea unei portinui de uscat cu apa ca urmare a revarsarii peste marginile cursurilor sau bazinelor de apa, a ruperii digurilor sau malurilor, a ingustarii bruste a cursului sau a unor precipitatii abundente).

 

Contractul de asigurare obligatorie a locuintelor acopera si daunele directe provocate constructiilor cu destinatia de locuinte, consecinta indirecta a producerii evenimentelor mentionate , cum ar fi incendiul, explozia ca urmare a producerii unui cutremur ori alunecari de teren sau alte asemenea cazuri.

 

Clasificarea locuintelor

Tip A – constructia cu structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa sau orice alte materiale rezultate in urma unui tratament termic si/sau chimic;
Tip B – constructia cu pereti exteriori din caramida nearsa sau orice alte materiale nesupuse unui tratament termic si/sau chimic.

 

Suma asigurata obligatoriu / limita de raspundere

Limita maxima de raspundere asumata de PAID pentru acoperirea riscurilor prevazute la art. 5 alin. (1) din legea nr. 260/2008, pentru fiecare tip de locuinta asigurata, indiferent de numarul de evenimente asigurate produse pe parcursul valabilitatii contractului contratului PAD, este :

Pentru fiecare locuinta de tip A suma asigurata este de 20.000 Euro. Pret: 20 euro/an la cursul BNR din ziua incheierii politei.
Pentru fiecare locuinta de tip B suma asigurata este de 10.000 Euro. Pret: 10 euro/an la cursul BNR din ziua incheierii politei.

 

Nu se acorda despagubiri pentru:

locuinte construite in zone in care organele in drept au interzis acest lucru prin acte publice sau comunicate asiguratului;
constructii cu destinatia de locuinte produse sau agravate, pentru partea de dauna care s-a marit, datorita nerespectarii de catre asigurat a prevederilor legale (privitoare la autorizarea, construirea/productia, exploatarea) in legatura cu locuinta asigurata, dupa data intrarii in vigoare a Legii nr. 260/2008;

 

Prima de asigurare

Primele de asigurare cuvenite pentru sumele asigurate prevazute mai sus, denumite prime de asigurare obligatorii, reprezinta echivalentul in lei la cursul Bancii Nationale a Romaniei valabil la data efectuarii platii, astfel:

20 Eur –pentru fiecare locuinta de tip A
10 Eur- pentru fiecare locuinta de tip B

 

Contractul de asigurare obligatorie a locuintelor se incheie in forma scrisa intre Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID) si proprietarul locuintei, prin mijlocirea companiilor de asigurare care sunt actionari ai Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale.

 

Termenii, conditiile si clauzele contractului de asigurare a locuintelor, referitoare la suma asigurata obligatoriu, prima obligatorie si riscurile acoperite sunt general valabile si obligatorii si sunt stabilite prin actele normative aplicabile in vigoare.

          Sfântu Gheorghe

 

 

 

 

 rezkakas-logo

    logo kingwash

logo mida

 

logo panzio

 

metabond logo

 

logo titi

 

      Întorsura Buzăului

 

logo acc

 

taxi victor tohonean

 

 

casa bradet

 

         Târgu Secuiesc

 

logo driveing zone

 

             Baraolt 

 

S.C. JENICO S.R.L.

   SERVICE AUTO

 

    PÉTER LÁSZLÓ II

     MAGAZIN PIESE

             AUTO

 

DEÁK F. ATTILA PFA

    SERVICE AUTO

 

 

mondial assistance logo rollover  omniasig rollover 37409 AllianzTiriac Logo rollover abc-asigurari-reasigurari rollover asirom rollover astra asigurari rollover carpatica rollover
gothaer rollover Groupama rollover logo euroins rollover UNIQA  negativ cmyk rollover credit europe asigurari rollover generali rollover city insurance rollover